BSO-workshop bij voormalig Pomydo, nu BLOS

 In Tudofotografie | Blog

Hoe bijzonder was het dat ik (Yvonne) benaderd werd deze zomer door een oud-collega van mijn voormalige kinderopvang Pomydo, nu BLOS, om daar 2 workshops te komen geven bij de BSO-groepen. Workshops geven is al enorm leuk, maar dit was wel leuk 2.0 zeg maar.

De eerste groep bestond uit 4 kleuters die veel babbels hadden en heel veel zin hadden in de camera in hun handjes te krijgen. Geef ze een camera en meteen staan de limonade-kan, bekers, nieuwe schoenen, hun rugzak, meester Esteban, de muurtekeningen en ga zo maar door op de foto. Niet alles even scherp, maar wat hadden ze veel pret. We zijn de tuin ingegaan waar ze lekker bezig zijn geweest.

Lunchen met de kinderen van de oudste BSO-groep, 8 t/m 12 jaar. Heel leuk, met allemaal voor mij bekende kids dus de sfeer zat er al in voor we aan de workshops gingen beginnen. Beetje bijgepraat met iedereen en helpen opruimen. Klaar voor de 2de workshop.

We begonnen met een powerpoint-presentatie. Heel leuk om te merken dat deze groep kinderen al veel wist van fotografie en heel proactief waren. Hier zit wel toekomst in hoor! We zijn met deze groep en samen met juf Sandra naar het park gegaan. Wat was het fantastisch om te zien hoe de kinderen zich er vol in stortten. De meest populaire modellen waren de honden die daar met hun baasjes door het park wandelden. Tess, één van de meiden, besloot ter plekke dat ze (“later als ik groot ben”) huisdierenfotograaf wilde worden. Ik zie het haar ook echt gaan doen!

Naast de honden hebben de kinderen ook heel veel natuurfoto’s en lego-foto’s gemaakt. De meest grappige scenes werden gebouwd met de poppetjes en daar werden vervolgens heel creatieve foto’s van gemaakt. Indrukwekkend hoe deze groep kinderen bezig was met fotograferen en beelden creëren.

Na afloop ven beide workshops hebben alle kinderen een foto die zij zelf hadden gemaakt, mogen kiezen die ze vervolgens uitgeprint en ingelijst mee naar huis hebben genomen. Trots en enthousiast…. Wat een fijne dag voor iedereen!

Recommended Posts

Leave a Comment