Fotografieworkshops kinderen

Fotoworkshop voor kinderen?

Ja hoor, waarom niet? Kinderen hebben een unieke manier van kijken naar de wereld om zich heen. En ze zijn geïnteresseerd in alles wat met beeld te maken heeft.

Wij vinden het leuk om kinderen enthousiast maken voor fotografie. Na een korte uitleg gaan we met de kinderen op pad. We hebben gekozen voor diverse locaties voor de workshops zodat er voor ieder wat wils is. Deze locaties zijn altijd buiten. Omdat het weer hier niet altijd voorspelbaar is, kan het zijn dat een workshop door slecht verzet moet worden. Dit bepalen we altijd op de dag voorafgaand aan de workshop. Locaties waar we o.a. fotograferen zijn het Amsterdamse bos en de bossen in de omgeving van ’t Boshuys bij Best.

De workshops zijn geschikt voor kinderen van 7 t/m 10 en 11 t/m 14 jaar. Bij elke workshop staat vermeld voor welke leeftijdsgroep de workshop geschikt is. Een eigen camera meenemen mag wel, maar hoeft niet; je kunt er ook één lenen van ons.

De maximale groepsgrootte is 8 kinderen o.l.v. ons beiden. Bij minder dan 6 kinderen gaat de workshop niet door. Uitzondering vormen de workshops op scholen en naschoolse opvang en op kinderfeestjes; hierbij kan de groepsgrootte in overleg worden bepaald omdat hierbij begeleiding aanwezig is vanuit de organisatie of ouders.

Hoe ziet een workshop eruit?
De kinderen worden verwacht op de locatie. Daar krijgen ze uitleg over fotograferen en hun camera. Daarna gaan we op pad en kunnen de kinderen volop fotograferen. Ruim op tijd komen we terug bij ons beginpunt waar de kinderen even wat drinken en eten, terwijl wij zorgen voor een ingelijste foto. Na afloop kunnen de kinderen weer worden opgehaald.

Voor meer gerichte informatie over de verschillende workshops, klik op onderstaande links.

Heb je interesse in een workshop, stuur ons dan een email of neem contact op via het contactformulier. Binnen enkele dagen ontvang je van ons een reactie.