BSO-workshops bij Villa Bloom

 In Uncategorized

BSO-WORKSHOPS BIJ VILLA BLOOM

Afgelopen weken hebben wij maarliefst 8x een fotoworkshop mogen geven aan de kinderen van de 2 BSO-groepen van Villa Bloom in Den Haag & Wassenaar.

Elke keer startten we de workshop met een korte presentatie op de laptop. Naarmate de weken vorderden, werden de presentaties korter, omdat kinderen keer op keer aanhaakten en na 1x de presentatie natuurlijk van buiten kenden. Lekker aan de slag; dat is wat ze wilden.

Met onze eigen cameraatjes konden ze naar hartenlust fotograferen. Omdat het aan het einde van de middag gepland stond, was het veelal te donker om nog naar buiten te gaan, alhoewel we in Wassenaar nog lang op het schoolplein aan de slag konden. Maar ook binnen was het goed te doen. De mogelijkheden qua onderwerp waren beperkt, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben ook altijd een zak vol met lego-poppetjes, dino’s, autootjes en diertjes bij ons en dat zijn dankbare fotografie-onderwerpen. Waar de één de poppetjes los op allerlei plaatsen vastlegde, bouwde de ander kleine scenes om die vervolgens van alle kanten te fotograferen.

Plezier maken en kennis maken met fotografie was het doel en dat hebben we ruimschoots gehaald.

Klaar met fotograferen? Dan konden ze hun eigen foto’s bekijken op de laptop. Ze mochten hun favoriete foto kiezen die wij vervolgens hebben geprint en ingelijst. Happy en tevreden gingen de kids naar huis. Als je dan van ouders hoort dat ze hun foto op hun nachtkastje hebben staan, tja dan gaan wij ook met een glimlach naar huis.

We hebben enorm genoten van de workshops. In januari staat de volgende op het programma waar we echt al naar uitkijken.

Recent Posts

Leave a Comment